Aloe Vera, planta cu multe calitati

Aloe Vera
Aloe vera este una dintre plantele folosite de oameni inca din cele mai indepartate timpuri. Se presupune ca egiptenii au folosit aloe vera pentru medicamente, precum si in scopuri cosmetice, mai exact gelul de aloe vera este folosit la scara larga in aceste scopuri.

Aloe vera este disponibila in multe parti ale lumii si este cultivata, de asemenea, in scopuri comerciale, pentru a se prepara gel, sucuri foarte sanatoase sau praf. Multe persoane folosesc aloe vera si in scopuri culinare, aminteste Buzzle.

Gelul de aloe vera este un bun antiseptic, anti-alergen, are proprietati anti-inflamatorii. Cei mai multi am auzit despre utilizarea gelului de aloe vera pentru piele si par, ca un medicament sau pentru ingrijirea frumusetii.

Aplicarea gelului de aloe vera este cunoscut drept unul dintre cele mai vechi remedii pentru o serie de afectiuni ale pielii, precum arsurile de gradul I si taieturi.

Chiar si arsurile solare, muscaturile de insecte sau eruptiile cutanate pot fi tratate cu acest gel. Se spune ca aplicarea de gel de aloe vera este benefica si pentru pielea uscata. Alte beneficii ale gelului ar fi ca are un efect calmant pentru pielea iritata sau inflamata si reduce durerea si mancarimea.

Beneficiile sucului de aloe vera
Unele studii au aratat ca si bolile precum eczeme, dermatita seboreica sau herpesul genital pot fi controlate cu gel de aloe vera si ca ar fi folosit de bolnavii de cancer de piele.

Aloe vera este frecvent folosit ca un balsam de par, deoarece il face stralucitor si moale si controleaza aparitia matretii. De asemenea, este bun pentru oamenii cu dermatita seboreica. Si caderea parului poate fi tratata cu gel de aloe vera, acesta fiind aplicat pe scalp.