Aloe Vera cel mai bun tratament pentru arsuri

Stim cu totii ca dorinta noastra de a ne bronza cat mai repede intr-un timp cat mai scurt, poate avea ca efect si aparitia arsurilor solare. Cine nu a auzit de planta de aloe vera? Este foarte laudata de oameni care au reusit sa isi rezolve diferite probleme de sanatate cu ajutorul acestei plante. Stiati ca printre sutele de aplicatii ale acestei plante, aceasta se poate folosi in tratarea arsurilor solare? Planta poate fi cultivata si in apartament, sucul ei proaspat putand fi folosit ca ingredient, de la sucuri naturale pana la lotiuni de piele. Avand un efect puternic cicatrizant este recomandata si in caz de arsuri solare dar si in alte tipuri de arsuri.

Proprietatile plantei de Aloe Vera?
- un efect cicatrizant puternic in caz de arsuri (chiar si arsuri solare) sau diferite rani;
- protejeaza celulele impotriva radiatiilor nocive (chiar si impotriva radiatiilor solare nocive);
- efect antiinflamator;
- protejeaza impotriva stresului oxidativ (este un bun antioxidant);
- reface alcalinitatea organismul, reface echilibrul acido-bazic al organismului;
- un bun imunostimulent si are efecte antitumorale;
- reduce colesterolul rau;
- previne litiaza renala, in special cea oxalica;
- reduce tensiunea arteriala;
- stabilizeaza nivelul glucidelor din sange;
- are efect laxativ si in doze mari chiar purgativ;

De ce este Aloe Vera o planta atat de speciala?
Proprietatile vindecatoare ce au facut aloe vera asa de renumita, se datoreaza gamei variate de compusi chimici ce se gasesc in planta printre care: apa, 20 minerale, 18 aminoacizi, 12 vitamine, 200 fitonutrienti activi dintre care: enzime, triterpene, gliconutrienti si glucoproteine, polizaharide: acemann, manoza 6 fosfat polimanan, glicozide fenolice: dihidrocumarine.
Una din cele mai populare aplicatii ale gelului de aloe vera este tratamentul arsurilor, acesta poate regenerea tesuturile fara a lasa urme de cicatrice.
Insa capacitatea sa de cicatrizare a ranilor, utila si in tratarea arsurilor solare se datoreaza compusului numit aloina, ce se gaseste in sucul proaspat al frunzelor de aloe vera. Datorita faptului ca aloina se oxideaza repede si isi pierde proprietatile in maxim 2 ore din momentul recoltare, ridica mari probleme in utilizarea calitatile ei cicatrizante, in afara acestui interval.

Cum utilizam Aloe Vera in tratarea arsurilor?
Pentru a trata arsurile poti alege creme sau lotiunile pe baza de gel de aloe vera.
Se curata cu atentie zona afectata, apoi se aplica crema Aloe Vera Gelly pe piele cu un masaj bland pana la absorbtia completa si repetati ori de cate ori este necesar. Daca arsurile sunt mari si nu este posibil masajul usor, se poate pulveriza o solutie cu aloe vera pe pielea afectata cum ar fi Spray-ul calmant Aloe First.
Poti alege o gama larga de produse cu Aloe Vera din categoria protectia si ingrijirea pielii iar pentru comenzi sau mai multe detalii contateaza-ne luand legatura cn un consultant FLP!